JAARVERSLAG 2023/2024 van de secretaris

Volle bak, zie ik. Wat een loterij al niet teweeg kan brengen.

En feest! We bestaan alweer dertig jaar. Dertig jaar van vergaderen, huurders spreken en blij zijn als we konden bemiddelen.

Nog steeds weet een aantal van de huurders ons te bereiken. Als er een klacht is, vragen we eerst of ze deze klacht bij Woontij al hebben gemeld. En dan blijkt dat dat niet altijd zo is. De drempel van Woontij schijnt nog steeds voor een aantal mensen te hoog te liggen en dan vinden ze het makkelijker om ons eerst te benaderen en zo een advies te krijgen. Natuurlijk mag dat altijd, maar toch wil ik de huurders op het hart drukken eerst contact met Woontij op te nemen en hun probleem voor te leggen.
Niet iedereen is digitaal vaardig, maar dan is de telefoon er nog.
Ook is er op de dinsdagmorgen een inloopspreekuur.

Schroom niet en maak gebruik van deze optie. De mensen van Woontij zullen u hartelijk ontvangen en u geduldig aanhoren.
Mocht er dan toch nog onduidelijkheid of onenigheid over een klacht zijn, dan kunt u ons inschakelen. Vervolgens nemen wij contact op met Woontij en proberen wij te bemiddelen.
Wat niet wil zeggen dat alle problemen oplosbaar zijn. Het moet wel reëel zijn.

Woontij en onze vereniging hebben het sociaal plan voor sloop en nieuwbouw ondertekend.
Het plan beschrijft de rechten en plichten van bewoners en Woontij bij de plannen voor herontwikkeling van o.a. De Ree in Oudeschild en Starkenburgh alhier.

De sloop van complex ‘Starkenburgh’ zorgde even voor beroering onder de bewoners. Maar ondertussen zijn ze aan dit feit gewend geraakt. Er zijn zelfs al bewoners naar elders verhuisd, zoals bijvoorbeeld naar ‘Schuttehoek’ en Jan Dirksoord.

Ik hoop dat deze nieuwe bewoners gewend zijn geraakt aan hun nieuwe omgeving.

De Wet Eenmalige Huurverlaging 2023 zorgde ervoor dat huurders met een laag inkomen minder huur zijn gaan betalen. Volgens Woontij betreft dit 1 op de 3 huurders van Woontij.
De conclusie: Minder inkomsten voor Woontij.

Op het moment zijn Hennie en ik nog als enigen in het bestuur. Alhoewel de heer Frans Diters ons sinds januari van dit jaar ons bijstaat. En daar zijn we heel content mee. Mocht u straks akkoord gaan met zijn benoeming betekent dat dat het bestuur uit drie bestuursleden bestaat. En dat is natuurlijk te weinig.
Wij hopen, als bestuur, dan ook op meer bestuursleden. Tot nog toe is dat nog niet gelukt.

Ik maak mijn praatje dit jaar niet te lang en kan u vertellen dat we op de oude voet doorgaan en hopelijk met vers bloed. Met andere woorden: nieuwe bestuursleden.

U heeft allemaal een uitnodiging ontvangen en het is u vast opgevallen dat het er mooi uit zag. Mevrouw Angelica Rompelman van Woontij was zo aardig om dit te bewerkstelligen. Dankbaar hebben wij gebruikt gemaakt van haar expertise.

Verder wil ik de heer Jan van Andel van Woontij en mevrouw Diana Heijjer bedanken voor een altijd luisterend oor. Open staan voor de mening van de ander lost vaak een probleem op.
Ook dank voor de andere medewerkers van Woontij die de klachten van huurders oplossen.
En niet te vergeten onze contactpersonen van diverse complexen, die trouw onze vergaderingen bijwonen en ons te kennen geven wat er zoal leeft in hun buurt.

Nou, genoeg gesproken. Ik dank u voor uw aanwezigheid en misschien wint u wel een mooi prijsje of zelfs de hoofdprijs.

Hennie, ik geef jou nu weer het woord.

Laatste berichten

Contactpersonenvergadering afgelopen 10 Oktober 2024

Contactpersonenvergadering afgelopen 10 Oktober 2024

10 Oktober jl. hielden we weer onze contactpersonenvergadering in ons kantoor aan de Thijsselaan 40a...

Lees meer +
Start van een nieuw thuis: feestelijke mijlpaal op het Skillerveld

Start van een nieuw thuis: feestelijke mijlpaal op het Skillerveld

Ook wij, als bestuur, waren uitgenodigd om op 30 september jl. aanwezig te zijn op het Skillerveld i...

Lees meer +